sunnuntai 25. elokuuta 2013

Talven merkit

Hei ystävät,

monille ihmisille tulee yllätyksenä tieto siitä, että Ähtäri Zoo on auki vuoden jokaisena päivänä. Moni tuntuu ajattelevan, että kesän loppuessa me suljemme ovemme ja eläimet puiston sisällä ovat vain henkilökunnan silmille tarkoitettuja, mutta ei: vain pieni osa eläimistä viettää talven erilailla kuin kesän. Luonnossa eläimet selviävät eri keinoin talvesta. Toisten turkin väri muuttuu, toiset keräävät talvivarastoa tai jotkut vain vaipuvat horrokseen.

Osa Eläinpuiston eläimistä osaa todella ottaa ilon irti talvesta. Esimerkiksi Elmeri-saukko perheineen on havaittu laskettelemassa mäkeä mahallaan talvisin. Lumileopardiperhe ottaa leveät tassunsa käyttöön lumikenkäilläkseen hangen päällä, sekä hirven pitkät jalat auttavat sitä kurottelemaan puiden yläoksilta syötävää. Naali muuttaa värinsa valkoiseksi ja nukkuu lämpimän turkkinsa suojissa jopa lumihangessa, ja ahma nauttii lumiluolien teosta. Suosittelen talvista retkeä Ähtärin Zoon uumeniin, näet monia mielenkiintoisia asioita!

Kaikille taitaa kuitenkin olla tuttua, että karhut viettävät talven unessa. Rasvakerroksen turvin on mukava uinailla pesässä ja samalla unelmoida tulevan kesän seikkailuista. Mimmi, Mörri, Jaki ja Nuka painuvat pian unten maille Karhulinnan uumeniin. Vaikka olenkin vain maskottikarhu, pätee minuun sama sääntö: syksyisin unettaa.

Blogin kirjoittaminen viikottain alkaa olla jo liian unettavaa hommaa ja siksi vetäydyn pienille syysunille huomisesta eteenpäin. Aion kuitenkin herätä vielä kerran ennen talvea: suuri golfmatsini Ranuan Jonne-jääkarhun pidetään edelleen 28. syyskuuta 40v. kummikonsertin aikoihin. Muistakaakin tulla seuraamaan Golf-Karhun taitoja!

Olen saanut lupauksia, että talven aikana saattaisin saada vierailevia tähtiä kirjoittelemaan blogiani. Saatan itsekin kirjoitella ajatuksen jos toisenkin jos heräilen. Muistakaa kuitenkin, että vaikka minä menen nukkumaan, niin Ähtäri Zoo ei!

Kiitos kuluneesta kesästä kaikille!


Unisin ja rakkain terveisin,

Santeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti